Goeste Majeur Percussieband

Iedereen met veel, geen of weinig voorkennis en een portie engagement is welkom in deze percussieband, waar ritme uit alle hoeken van de wereld aan bod komen.

Wekelijks repeteren we in zaal Ooievaar - Kokerpark Gent, met een optreden hier en daar. Steeds welkom om aan te sluiten, mee te trommelen of te shaken, we laten ons graag al eens gaan...


STAMPEN & ...

In 2016 werd de percussieband van Goeste Majeur opgericht.

De vaste kerngroep bestaat uit 8 à 14 personen en krijgt regelmatig inspirerend muzikaal bezoek.


Tister Ikomo, Kobena Bedu Bethra en Lisa Couck begeleiden je doorheen eigen composities en arrangementen op basis van traditionele ritmes uit verschillende culturen (bv. Midden-Oosten, Balkan, West- en Centraal-Afrika, …) aangevuld met eigen inbreng, improvisaties, eigen verzonnen ritmes en experiment in de groep.


Er is een maandelijkse samenwerking met het Rode Kruis - Opvangcentrum Wingene waar bewoners uitgenodigd worden door Dorine om muzikaal te ontmoeten en te verbinden via een gezamelijke compositie van die avond.


... & BLAZEN

Sinds 2019 wordt er maandelijks melodie toegevoegd aan de percussie- arrangementen. Bart Maris begeleidt en improviseert met blazers ter plaatse.


Stampen & Blazen trekt graag samen de straat op.


Aansluiten bij beide groepen kan steeds, graag via een mailtje naar info@goestemajeur.be

Elke woensdag van 20u tot 21u30 in Zaal Ooievaar - Kokerpark Gent (niet tijdens schoolvakanties)