De Muziekavonden

eerstvolgende data...

MEI 2022

zaterdag 7/5/22,

19u30

Bij' De Vieze Gasten

Sudan in de kijker

(Pierkespark, Gent)

Op zaterdag 7 Mei staat bij' DVG in teken van de Soedanese cultuur. Vanaf 16u komen er gastsprekers/auteurs en poëten vertellen over de huidige politieke situatie en meer specifiek over de rol van vrouwen in de protestbeweging.

Er zal natuurlijk ook muziek gespeeld worden, oa nummers uit het zogenaamde ‚vrouwen’-repertoire.

Je kan er proeven van verschillende Soedanese lekkernijen, Soedanese kunst bezichtigen, een henna tattoo laten zetten, koffie ceremonie, een boekenstandje en nog zo veel meer.

De dag wordt afgesloten met een muziekavond van Goeste Majeur om 19u30 met als thema: - je raad het nooit - Sudan. We leren in groep enkele prachtige Sudanese melodietjes aan. Daarnaast zullen ook de muzikanten uit de ritme sectie aan hun trekken komen met de verschillende, typische afro-arabische ritmes. Dit gebeurt onder begeleiding van leden van de Nile Band: Madani Alsmani, Sami Mahmood en Jonas De Rave. Ook zangeres Una Eljack en oud speler Ahmed Al Tayib al Ahmar zijn van de partij.

Volledig evenement op facebook: https://fb.me/e/1tRM6lfAq

zondag 22/5/22,

19u30

DE KOER

Al Andaluz

(Meibloemstraat 86, Gent)

De muziekavond van 23 mei staat in het teken van het oude Andalusië en gaat door in De Koer. Zo leren we bijvoorbeeld een liedje aan in de oude taal die door de Spaanse (Sefardische) Joden gesproken werd: het Ladino. Daarnaast leren we ook een klassieker uit het Arabisch/Andalusisch repertoire kennen. Voor dit alles nodigen we zangeres Ihsene uit die deze melodieën en ook de uitspraak van de teksten zal toelichten. Jonas soigneert de instrumentalisten met partituurtjes en uitleg. En we krijgen hulp van André Van Seymortier voor de percussie. Om deze muziek alvast het juiste timbre mee te geven komt Xavier Verhelst ons versterken op viola da gamba.

De Muziekavonden

in principe elke 3de zondag van de maand in De Koer 19u30 - 21u30, behalve in de zomervakantie.


Net zoals al onze activiteiten zijn De Muziekavonden laagdrempelig. Alle niveaus zijn welkom. Wij zorgen telkens voor een leuk thema of genre én professionele muzikanten die de muziek aanleren en het geheel in goede banen leiden om een avond lang samen muziek te maken.


Meespelen en -zingen is zoals steeds kosteloos. Om de avond te besluiten spelen wij naar gewoonte een uniek concert voor onszelf.

Op voorhand inschrijven mag steeds (met vermelding van je naam en instrument) via info@goestemajeur.be.

Op het laatste nippertje nog goesting gekregen? Kom gewoon af.