DE MUZIEKAVONDEN

FacebookFacebookYouTube

De komende muziekavonden voor april, mei en juni 2023 staan in het teken van het gezongen lied.

Ontdek ze hier:

zo 16/4/23, 19.30 

MUZIEKAVOND 

'Jiddische strijd- en verzetsliederen' 

Bij' De Vieze Gasten, Haspelstraat 31, Gent

>>inschrijven

Kateryna Ostrovska & Jonas De Rave brengen Jiddische strijd- en verzetsliederen mee uit hun nieuwste programma. "Daloy Polizei!" (f*uck the police) en dergelijke meer. Uiteraard zijn ook instrumentalisten welkom want met dit repertoire is een streepje klezmer natuurlijk nooit veraf. 

zo 21/5/23, 19.30  

MUZIEKAVOND 

'Mexicaanse Bolero's'

Bij' De Vieze Gasten, Haspelstraat 31, Gent

>>inschrijven

Denise Vargas & Steven Vancoillie dompelen ons onder in de wereld van de Mexicaanse Bolero's. Zuiderse smartlappen die gezongen dienen te worden met hartstocht en weltschmerz. Ook hier zijn instrumentalisten welkom die hun plan kunnen trekken aan de hand van de akkoordenschema's.

zo 11/6/23, 19.30 

MUZIEKAVOND 

'Griekse liederen en dansen uit Kreta'

Bij' De Vieze Gasten, Haspelstraat 31, Gent

>>inschrijven

Agni Stasinou & Kristos Tsakalakis brengen de Griekse zon met zich mee en een schatkist aan liederen en dansen uit Kreta. Denk Raki, samengestelde maatsoorten, oriëntaalse toonladders, heel veel melismen en dat alles natuurlijk niet te vergeten in je beste Grieks! Niet gemakkelijk dus, gelukkig zijn er géén akkoorden of harmonie te bespeuren. Dat is al een zorg minder. Maar wees niet bang, deze avond richt zich zoals steeds ook zeker aan de beginners en de zogenaamde 'half-gevorderden'.

Deze maandelijkse samenspel- momenten zijn heel laagdrempelig: alle niveaus zijn welkom. 


Wij zorgen telkens voor een leuk thema of genre én professionele muzikanten die de muziek aanleren en het geheel in goede banen leiden om een avond lang samen muziek te maken en te eindigen met een concertje voor onszelf!


Meespelen en -zingen is zoals steeds kosteloos. Om de avond te besluiten spelen wij naar gewoonte een uniek concert voor onszelf.

Graag op voorhand inschrijven / op het laatste nippertje nog goesting gekregen? Kom dan gewoon af. 

>>inschrijven


in principe één keer per maand*  Bij' De Vieze Gasten van 19u30 - 21u30 *bekijk steeds de agenda voor de exacte data