2022

NOVEMBER

MUZIEKAVOND 'Hip Hop'

Onder leiding van Mixmonster Menno, Bart Maris & Thomas de Smedt wordt je een avond lang ondergedompeld in de wereld van de Hip Hop. Zoals steeds zijn alle niveau's, instrumenten en stemmen welkom. Vooraf je komst melden mag via info@goestemajeur.be ;-)

meer info: facebookevent

De Koer, Meibloemstraat 86, Gent

zo 27 /11, start 19.30

BEATS & IMPRO- REEKS

De meerdelige reeks met meerdere repetities rond knutselen met beats, scratches en live impro o.l.v. Thomas Noël, Mixmonster Menno & Thomas de Smedt. Iedereen kan meedoen.

meer info: facebookevent

Buurthuis Ooievaar, Kokerpark, Gent

ma 28/11, 19.30 - 21.30

3 dagen lang is er een MUZIEKKAMP voor kinderen in de Brugse Poort, telkens van 10 tot 16u, schrijf je kind (6-16 jaar) hier in of via info@goestemajeur.be!

woensdag 2 tem vrijdag 4 november 2022 - 10-16u​ -​ Buurthuis Ooievaar - Kokerpark Gent


FESTIVAL VOOR VREDE gaat dit jaar door van 6 november tot 13 november. Voor deze vijfde editie openen wij op 6 november om 11u op het Malpertuusplein. Wil je nog meespelen? Stuur een mailtje naar info@goestemajeur.be om de eenvoudige partituren te krijgen.

zondag 16 oktober 2022​ -​ ​1​9u3​0​ - Bij' De Vieze Gasten - ingang via Pierkespark Gent

MUZIEKAVOND 'Polyfonie & oude muziek' met Jonas De Rave en Marcel Ketels. Instrumentisten (en bij uitbreiding ook zangers welkom) van de Brugsche Puurte en omliggende werelddelen: verenigt u voor een avondje genieten van samen musiceren met héél oude muziek.M.K. gidst jullie door enkele pareltjes uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Enige ervaring met samen spelen (-zingen) is uiteraard zéér welkom. Notenleesvaardigheid is niet absoluut nodig, maar helpt wel. Mee te brengen: potlood, gommetje, een open geest, een uitgerust lichaam en ... héél véél goesting. En avant La Musique!

Toonmoment percussie De Piramide met Emiliano da Giovanna

Toonmoment zang De Piramide met Franches Dhondt

zaterdag 7/5/22,

19u30

Bij' De Vieze Gasten

Sudan in de kijker

(Pierkespark, Gent)

Op zaterdag 7 Mei staat bij' DVG in teken van de Soedanese cultuur. Vanaf 16u komen er gastsprekers/auteurs en poëten vertellen over de huidige politieke situatie en meer specifiek over de rol van vrouwen in de protestbeweging.

Er zal natuurlijk ook muziek gespeeld worden, oa nummers uit het zogenaamde ‚vrouwen’-repertoire.

Je kan er proeven van verschillende Soedanese lekkernijen, Soedanese kunst bezichtigen, een henna tattoo laten zetten, koffie ceremonie, een boekenstandje en nog zo veel meer.

De dag wordt afgesloten met een muziekavond van Goeste Majeur om 19u30 met als thema: - je raad het nooit - Sudan. We leren in groep enkele prachtige Sudanese melodietjes aan. Daarnaast zullen ook de muzikanten uit de ritme sectie aan hun trekken komen met de verschillende, typische afro-arabische ritmes. Dit gebeurt onder begeleiding van leden van de Nile Band: Madani Alsmani, Sami Mahmood en Jonas De Rave. Ook zangeres Una Eljack en oud speler Ahmed Al Tayib al Ahmar zijn van de partij.

Volledig evenement op facebook: https://fb.me/e/1tRM6lfAq

zondag 22/5/22,

19u30

DE KOER

Al Andaluz

(Meibloemstraat 86, Gent)

De muziekavond van 23 mei staat in het teken van het oude Andalusië en gaat door in De Koer. Zo leren we bijvoorbeeld een liedje aan in de oude taal die door de Spaanse (Sefardische) Joden gesproken werd: het Ladino. Daarnaast leren we ook een klassieker uit het Arabisch/Andalusisch repertoire kennen. Voor dit alles nodigen we zangeres Ihsene uit die deze melodieën en ook de uitspraak van de teksten zal toelichten. Jonas soigneert de instrumentalisten met partituurtjes en uitleg. En we krijgen hulp van André Van Seymortier voor de percussie. Om deze muziek alvast het juiste timbre mee te geven komt Xavier Verhelst ons versterken op viola da gamba.


zaterdag 30/4/22,

20u

Bij' De Vieze Gasten

FRONTIERA organiseert ism met Goeste Majeur <<<THE 'BOAT BAND JAM#2'

(Pierkespark, Gent)

Open jam met deelnemers uit de 4 windstreken. Deze keer focussen we op Oosterse grooves en slam en The Boat Band zelf komt de jam inleiden.

Thomas Noël, Yamen Martini en Robbe Kieckens sturen alles in goede banen. Special guest Fatih De Vos brengt zijn broeders en hun slampoetry mee.

Startbijeenkomst

zondag 20/02/2022,

15-18u

Tussen 15 en 18u ben je welkom in De Meubelfabriek, 1ste verdiep, lokalen Masala vzw, om samen koffie/ thee te drinken en verzamelen we alle startideeën voor Collage au Village 2022-project! WELKOM!

De Meubelfabriek/ masala vzw: Meibloemstraat 18, 9000 Gent

Favorite Songs

zondag 20/3/22,

19u30

Iedereen die een instrument speelt of graag zingt. Je hoeft niet een echte zanger te zijn om te kunnen deelnemen. Wie een instrument speelt, heeft wel een beetje basiskennis.

Hoe kan je inschrijven voor een muziekavond?

Spreekt een thema je aan of wil je gewoon eens de sfeer komen opsnuiven? Stuur dan een mailtje naar info@goestemajeur.be

Vermeld hierbij voor welke muziekavond(en) je je wil inschrijven en of je zal zingen of spelen (op welk instrument).

Deelnemen aan De Muziekavonden is gratis.

Waar en wanneer gaan de muziekavonden door?

in De Koer, Meibloemstraat 86, 9000 Gent. 1 keer per maand, telkens 3de zondagavond van 19u30-21u30.

zondag 10/4/22,

19u30 - DE KOER

Trompettist Bart Maris neemt jullie mee in het repertoire van Collage au Village '22: volkslied van Banesië en Feeling met rapper Mert-Ali.

(Meibloemstraat 86, Gent)

Denknamiddag 2022

donderdag 6/1/22,

14u

We denken na over de toekomst. Wat zijn de noden in onze buurt? Welke muzikale projecten verbinden de verschillende muzikale invloeden?

Heb je een droom, fantastisch idee? Laat van je horen via info@goestemajeur.be. We zijn benieuwd 😍

Driekoningentocht

donderdag 6/1/22,

18u

Het is driekongingen en we trekken naar jaarlijkse gewoonte als Koningen door de buurt.

Kom de Kinderfanfare en trompet van bart vervoegen en trommel iedereen op om mee te stappen of mee te spelen! Altijd heel leuk 👑

18u verzamelen De Koer + even inspelen

18u30 vertrek stoet door de buurt

19u30 warme chocomelk en wafels in De Koer

maandag 7/2/22,

20u

Brugse Poort Koort zoekt enthousiastelingen voor hun nieuw project 'De Gezongen Gazette', waarbij weetjes, fascinerende verhalen van vroeger, leuke anekdotes en sappige roddels verwerkt worden in liederen die we als volwaardige troubadours in de Brugse Poort laten klinken in het kader van het BOM festival van Bij’ De Vieze Gasten.


Iedereen welkom op de startvergadering op maandag 7 februari om 20u Bij' De Vieze Gasten in het Pierkenspark!