DE MUZIEKAVONDEN

FacebookFacebookYouTube

Deze maandelijkse samenspel- momenten zijn heel laagdrempelig: alle niveaus zijn welkom. 


Wij zorgen telkens voor een leuk thema of genre én professionele muzikanten die de muziek aanleren en het geheel in goede banen leiden om een avond lang samen muziek te maken en te eindigen met een concertje voor onszelf!


Meespelen en -zingen is zoals steeds kosteloos. 


Graag op voorhand inschrijven via 

>>inschrijven & deelnemen


 Op het laatste nippertje nog goesting gekregen? Kom dan gewoon af. 


In principe de eerste zondag van de maand maand, bekijk steeds de agenda voor de exacte data!

zo 24/03/24, 19.30u
MUZIEKAVOND 'GRIEKSE MUZIEK' met Agni, Vasiliki, Kiriakos en Jonas

Buurthuis de Ooievaar - Kokerpark Gent

>>inschrijven & deelnemen

Tijdens deze workshop bekijken we traditioneel repertoire uit alle windstreken van Griekenland: Kreta, Lesbos, Peloponnesos, Athena, Alexandroupolis, Macedonië en meer. Zowel het gezongen lied komt aan bod, alsook instrumentale muziek (dansen, enz...). Er zal dieper ingegaan worden op de gebruikte modi (toonladders), verschillende samengestelde maatsoorten (7/8, 9/8, …), ritmische en harmonische begeleiding, enz. Je krijgt uiteraard ook veel achtergrondinformatie over het repertoire. Om in de juiste 'feel' te geraken is het sterk aangeraden om de verschillende dansen ook zelf uit te proberen! Deze workshop staat open voor alle niveaus en alle instrumenten.


Agni Stasinou: zang & percussie, Vasiliki Shoina: blokfluit & ney (fluit), Kiriakos Ioannides: gitaar, Jonas De Rave: santoori (hakkebord) & accordeon

zo 07/04/24, 19.30u
MUZIEKAVOND 'NEW ORLEANS' met Bart Maris

Buurthuis de Ooievaar - Kokerpark Gent

>>inschrijven & deelnemen

zo 05/05/24, 19.30u
Muziekavond 'Braziliaanse muziek' met Kateryna Ostrovska en Jonas De Rave

Buurtzaal Ooievaar - Kokerpark Gent

>>inschrijven & deelnemen

In Brazilië zijn naast 'the girl from Ipanema' nog veel andere mooie vrouwen te vinden. Naast Bossa Nova en Samba, hebben we bijvoorbeeld ook het Forro repertoire uit het Noordoosten en de Choro uit de grootsteden. De Braziliaanse muziektraditie is heel rijk: rijk aan ritmes, rijk en harmonie en rijk aan poëzie. Kom proeven en meejammen! Kateryna Ostrovska (zang, percussie, cavaquinho, gitaar) en Jonas De Rave (accordeon, piano) kwamen eerder al langs met Jiddische liederen & Klezmer maar brengen dit keer dus hun Braziliaans repertoire mee en leiden alles in bochtige lijnen tot een bruisend einde.

zo 02/06/24, 19.30u
MUZIEKAVOND 'GYSPSY- REDJASTAN ROOTS' met Bart Maris

Buurthuis de Ooievaar - Kokerpark Gent

>>inschrijven & deelnemen