ONTDEK JE STEM

FacebookFacebookYouTube

Reeds voorbij... voorlopig geen repetities

ma 16/10  tem ma 18/12/23, 

19.30-21.30u

'Ontdek je stem' - elke maandag samen zingen met Rik Debonne

Buurtzaal Ooievaar - Kokerpark Gent


Gezeten in een cirkel rond de piano en het Indiaas harmonium, ontdek je je zangstem door een systeem van voor-en nazingen. Er wordt gewerkt op het vinden van je eigen stem, de kleur, de samenzang. De methode is gebaseerd op een Indiase zangmethode waar men zingt op de toontrappen (Carnatic Music). Het laat toe om onervaren mensen mee te nemen vanuit 1 toon, zodat je zonder enige kennis onmiddellijk aan het zingen gaat. Mensen krijgen zeer snel het vertrouwen en het plezier in het zingen. Mensen met ervaring, zullen daarnaast kennis maken met de tonale oriëntatie van de toonladders, wat het zingen heel veel steun biedt.

Wil je meezingen?

Graag via een mailtje naar info@goestemajeur.be of via ons online inschrijvingsformulier

... of gewoon afkomen op het moment zelf!

start op 7 FEBRUARI 2022, 20u

DE GEZONGEN GAZETTE VAN DE BRUGSE POORT

Bij' De Vieze Gasten, Pierkespark, Gent


dit project staat voorlopig 'on hold' en wordt mee opgenomen in Collage Au Village 2022.

Brugse Poort Koort o.l.v. Evert Bogaert zoekt enthousiastelingen voor de Gezongen Gazette, een project waarbij we weetjes, fascinerende verhalen van vroeger, leuke anekdotes en sappige roddels verwerken in liederen die we samen in elkaar steken. We kunnen nieuwe teksten maken bij bestaande liedjes, zelf melodieën verzinnen en de muziek samen bewerken. De focus ligt op het samen zingen, het zoeken naar leuke verhalen uit de Brugse Poort en het creatief werken met tekst en muziek. Eind mei willen we graag als volwaardige troubadours de ronde van de Brugse Poort doen in het kader van het BOM festival i.s.m. Bij’ De Vieze Gasten. 


Graag nodigen we iedereen uit die zin heeft om mee te denken en mee te doen om het project concreet vorm te geven. We zijn op zoek naar zangers, schrijvers, en echte Brugse Poorters. 

BRUGSE POORT KOORT staat voorlopig 'on hold', maar je kan steeds al zingend aansluiten bij andere projecten.


Brugse Koort Poort is een jong koor van buurtbewoners uit de Brugse Poort met een divers repertoire. Het koor werd opgericht in 2018 door Adriana La Selva en wordt momenteel muzikaal begeleid door Evert Bogaert. Het koor heeft als doel om concerten te combineren met performance.